ICA Bankens affärsidé är att genom finansiella tjänster göra varje dag lite enklare för ICAs kunder, samt öka kundernas lojalitet till ICA och minska ICA-butikernas och ICA ABs transaktionskostnader för främmande bank- och kreditkort.


Låna pengar hos ICA Banken

ICA Banken är en av de största i Sverige när det handlar om att erbjuda ekonomiska tjänster till svenska konsumenter och privatpersoner. Här erbjuds det massor av olika lösningar såsom konto i ICA Banken, privatlån utan säkerhet samt att vara den som fyller på sitt konto och handlar i deras butiker med ICA-kortet. Här låter det genast som att detta skulle kunna vara den enda bank och betalningstjänst som du kommer att behöva. I mångt och mycket är det också så. Det vi ska koncentrera oss på är hur det går till att låna pengar hos ICA Banken, samt vad det är som de egentligen erbjuder.

Detta kommer du att finna hos ICA Banken:

  • Genom ICA Banken kommer du att kunna spara, låna, betala samt teckna försäkringar
  • Med valet av ICA Banken får du en registrerad svensk bank
  • ICA Banken erbjuder privatlån utan säkerhet
  • Låna upp till 350000 kronor som privatperson

Nu är detta inte alls det enda som ICA Banken har, utan du kommer även att vara den som kan göra kalkyler på bolån samt låna pengar till att köpa bostad via denna bank. Naturligtvis kommer då också möjligheten att finna ett billån finnas. Det lånet kommer dock att vara precis lika med ett privatlån utan säkerhet, då det inte finns många som tar en bil som säkerhet för ett lån.

Så lånar du pengar hos ICA Banken

Hos ICA Banken finns det något alla måste göra innan de lånar. Detta är oavsett om det gäller privatlån, bolån eller billån samt om du bara vill vara den som har ett sparkonto och ett ICA-kort. Du måste vara medlem i denna bank för att kunna utnyttja alla de tjänster och erbjudanden som de har. Detta är dock något som går mycket snabbt, och faktum är att du kan göra detta samtidigt som du ansöker om ett lån hos ICA Banken. Det viktiga är ju trots allt att du är den som uppfyller de krav som ställs på dig.

Låt oss säga att du är den som ska ansöka om ett privatlån utan säkerhet, vilket är det vanligaste lånet hos ICA Banken. I det fallet gäller följande för dig som ansöker.

  • Du måste vara medlem i ICA Banken samt vara minst 18 år fyllda
  • Du måste inneha en fast taxerad inkomst
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Tre enkla regler för att kunna beviljas lån hos ICA Banken som gäller för alla. Enklare kan det inte bli och dessa krav kommer de flesta som söker att kunna uppfylla. Det som kommer att avgöra hur stort lån du kan beviljas, kommer naturligtvis att vara din taxerade inkomst på vilken din förmodade betalningsförmåga kommer att beräknas.

Kreditkontroll hos ICA Banken

När du ansöker om ett lån mellan 20000-350000 kronor hos ICA Banken kommer det att göras en kreditkontroll. Detta är något som måste göras enligt regler och lagar som fastställts av den svenska Finansinspektionen. Naturligtvis kommer ICA Banken att vara registrerade och godkända. Även Konsumentverket godkänner denna stora långivare och ser den som seriös.

ICA Banken tar sin kreditupplysning från UC, vilket betyder att du som ansöker om lån hos denna bank kommer att få en registrerad kreditupplysning. Naturligtvis är detta inget problem om du inte är den som hela tiden ansöker om små lån också. Gör du det så ska du se till att de som beviljar de små lånen tar sin kreditupplysning från annat håll såsom Bisnode eller CreditSafe. Detta för att du inte ska få för många registrerade upplysningar som kan ligga dig i fatet vid framtida lån hos andra storbanker.

ICA Banken erbjuder mera än vanliga lån

Hos ICA Banken kommer du att kunna ha det som kallas för ett vanligt ICA Kort. Detta är då något du kan betala med i ICA Butiker som ett vanligt betalkort. Här kommer även detta att vara kopplat till ett konto, där du kan välja att spara dina pengar istället för hos de traditionella bankerna. ICA Banken kommer många gånger även att ge dig en högre ränta på sparande hos dem.

Något annat som ICA Banken erbjuder är ett kreditkort istället för betalkort. Här kommer du då precis som hos de stora bankerna att kunna ansöka om en kontokredit. För denna kredit finns det inga avgifter kopplade utan här gäller bara en effektiv ränta på den kredit du utnyttjar. Den kredit du kan ansöka om ligger mellan 10000-50000 kronor. Innan du ansöker om denna kredit kommer du att behöva vara ägare av ett bankkort eller Bankkort Plus hos ICA Banken.

Hur som helst kommer du som beviljas en kredit få ett alternativ till ett traditionellt lån. Här har du alltid tillgång till ett kapital när du som bäst behöver det. Om du inte utnyttjar detta kapital, så kommer du heller inte vara den som behöver betala något för den kredit du har till hands.

ICA Banken

+46 (0)8 - 123 45 67


Company Information

Org. nr

Omsättning kr

Anställda 132


Lån information

Ränta från 3,7 %

Max lån 350000 kr

Min. ålder 18 år

Startavg. 0 kr


CHECKMARK Lån med betalningsanmärkning är möjligt

CROSS Lån utan kreditupplysning är ej möjligt


Eniro omdömen

Innehållet nedan är skapat av eniros användare.


3/ Omdömen
Hitta det bästa lånet, jämför hos Lånjakt!