Vanliga frågor & svar

Har du några funderingar kring vår tjänst? Finns din fråga inte med så går det alltid bra att kontakta vår support via formuläret eller chatten.

Hur funkar det egentligen?

Lånjakt är en opartisk jämförelsetjänst för långivare och låneförmedlare i Sverige. Vi ger inte ut några lån själva utan rekommenderar endast partners som vi tror skulle passa dig. Du har även möjlighet att enkelt jämföra långivarna i våra enkla datatabeller där du enkelt kan sortera och filtrera efter dina önskemål för att få fram långivarna och låneförmedlarna som passar dig bäst.

Väljer du att ansöka om ett lån genom oss väljer du hur mycket du vill låna och din återbetalningstid samt önskemål. Då tar vi fram den långivaren som har bäst villkor för dig så att du kan göra en ansökan hos dem.

När du skickat in ansökan till långivaren du har fått från våra rekommendationer eller du har valt själv i listan så får du besked inom ett par minuter med ett eller flera låneförslag.

Varför Lånjakt?

Vi strävar efter att ha störst jämförelse av långivare, med all nödvändig information och att visa verklig data. Allt för att du ska kunna hitta ett så bra lån som möjligt. Sen så är det alltid bra att noggrant kolla runt och jämföra innan man tar större beslut i livet. Ett lån är ett exempel där man inte bara ska ta första bästa utan att verkligen gå igenom och jämföra flera aktörer, det gör du enklast hos oss!

Är tjänsten gratis?

Lånjakt är en gratis tjänst och kommer alltid att vara det.

I dagsläget har Lånjakt över 100st partners. Flera stora aktörer som bl.a Advisa, Lendo, Compricer, Consector, ICA Banken m.fl har valt att vara med på vår site, är det någon som du saknar eller vill ni synas här? Kontakta oss.
Endast en kreditupplysning per ansökan även om du ansöker hos en låneförmedlare som tar fram förslag från flera banker.
Hur mycket du får låna beror på din kreditvärdighet och vilken långivare du väljer, du kan enkelt se detaljerad information för varje långivare här.
Blev inte din ansökan godkänd så kan du testa hos en annan långivare, notera dock att en ny kreditupplysning kommer göras om inget annat anges.
Vi rekommenderar dig att använda vår låneansökan här på Lånjakt, den tar fram långivaren vi tror skulle passa dig bäst. Kreditupplysning görs först om du väljer att ansöka hos aktören som vårt system rekommenderar dig.
Vi kan tyvärr inte svara på det utan kan endast visa ett räkneexempel. Din verkliga ränta sätts individuellt efter dina förutsättningar.

Hur fungerar lånjakt?

Lånjakt samlar data från dem flest kända låneaktörer på den Svenska marknaden. Allt för att du enkelt ska kunna jämföra långivarna själv direkt på nätet. Du väljer lånebelopp, återbetalningstid samt önskemål och vi listar sedan långivarna i ordning baserat på den lägsta exempelräntan.

Vilka fördelar när man jämför lån?

Oavsett om du ska köpa något eller behöver ett samlingslån för att samla dina smålån & krediter. Ett lån kan ha stor påverkan på dina fasta utgifter, så se till att du tänkt igenom beslutet och väljer den bästa långivaren för dig. Detta kommer leda till bättre lånevillkor och en lägre månadskostnad

Kommer ni kontakta mig?

Vi samlar inga personuppgifter från dig, så du behöver inte oroa dig att dem kommer på vift eller att du kommer bli nedringd av oss.