Att köpa bil

Att köpa en bil kan kosta allt från några tusen till flera miljoner. Du kan finansiera ditt köp genom att ta ett billån.

lanjakt.se kan du jämföra lån för att se vilket som skulle passa bäst för ditt köp. Du skriver in dina uppgifter och sedan får du snabbt ett svar på hur mycket det skulle kosta att låna pengar till den bil du tänkt köpa.

Underliggande säkerhet eller inte

Vid ett billån kan du välja om du vill ha bilen som underliggande säkerhet eller inte. Om billånet har bilen som underliggande säkerhet betyder det att lånet är knutet till själva bilen och inte till dig som privatperson. Om du däremot tar ett lån för bilen utan att ha den som säkerhet betyder det att du tar ett privatlån. I denna typ av lån kan du lägga in en del av kostnaden kontant och ta lånet för resten av köpet. Vid detta typ av köp kan du själv bestämma vem du gör köpet från, det vill säga om det är från en privatperson eller från en firma. När du tar lånet kommer du överens med säljaren om hur betalningen ska gå till. Själva lånet betalas ut direkt till dig och inte till säljaren.

När har du möjlighet att ett privat lån

När du ska genomföra ett bilköp har du alltid möjlighet att ta ett lån, det spelar ingen roll om du valt ett fordon av en ny eller gammal modell. Om du några år senare tänkt att sälja igen behöver du inte betala tillbaka lånet i samma stund som försäljningen sker. Dock är det ju självklart en fördel för dig om du betalar tillbaka lånet vid försäljning. Det är inte speciellt kul att betala tillbaka på ett lån för en vara som du inte längre har tillgång till.

Vad är räntan

På Lånjakt jämförs alltså olika typer av lån och räntan kan skilja sig från långivare till långivare. För att du enkelt ska kunna välja är jämförelsen tydlig och gör det enklare för dig att utse vilken långivare som är den perfekta för ditt köp och vad de erbjuder för ränta för dig. Lånjakt är oberoende och här kan du välja mellan cirka 100 olika banker, långivare och låneförmedlare. Du kan tydligt se ungefär vilken ränta varje bank erbjuder dig vid lånet.

Fyll i dina uppgifter en gång för jämförelse av lån

När du använder dig av Lånjakt sparar du tid. Du behöver endast fylla i dina uppgifter en gång för att få ta del av samtliga bankers erbjudanden. Att fylla i uppgifterna en gång jämfört med att fylla i uppgifter hos var bank för sig är ju, som du förstår, ett tidseffektivt sätt att ansöka om lån på. Vårt mål är just att spara din tid och göra ditt val av långivare så enkelt som möjligt. Att endast fylla i låneinformation och utan kontaktuppgifter på vår sida gör även att du slippar ihärdiga säljsamtal från bankerna som vill övertala dig att välja just deras banklån.

Välj rätt långivare när du ska köpa bil genom att ta hjälp av oss!