Banklån på internet

En ny lägenhet? En bil för det nya jobbet? En välbehövlig resa eller bara en take-away kaffe? Ett lån underlättar vardagen och hjälper dig på traven. Det kan vara lätt att avskriva lån som ett alternativ när pengarna tryter. Kanske så känns det omständligt och riskfyllt? Med hjälp av banklån på internet så skapas en lättillgänglighet för dig som vill låna pengar snabbt, enkelt och riskfritt.

VEM FÅR LÅNA?

Olika banker har olika krav på dig som kund. Men oftast krävs det att du är över 18 år och har återbetalningsförmåga - det vill säga en stadig inkomst.

Om du saknar stabil inkomst finns det alternativ för dig med. Du kan använda dig av en Borgensman - en vän eller familjemedlem som tar över lånet om det skulle visa sig att du inte har återbetalningsförmåga. En säkerhetslina, helt enkelt. Vem säger att du inte ska få låna pengar för att du saknar den konventionella inkomstnormen? Inte vi. Summan går rakt ner i din ficka, med hjälp av oss och en Borgensman.

Fördelen med internetbanker är att du slipper springa omkring på stan och prata med bankmän, skriva på papper och se proper ut. Med internetbanker behövs det bara mobilt BankID. Det garanterar att det är säkert, riskfritt och bindande - men du slipper ödsla onödig energi.

Om du exempelvis vill ta ett snabblån för att betala mobilräkningen, så kan du ta ett via SMS enkelt och smidigt. Oftast så behöver du ett svenskt mobilnummer, en svensk adress och en minimum inkomst på 10.000 kronor i månaden. Sedan är det bara att använda rätt app, mobilt BankID och få in den begärda summan samma dag.

Notera att vissa internetbanker ibland vill att du är äldre än 18 år.

HUR MYCKET FÅR JAG BEGÄRA?

Ingen bank är den andra lik. Beroende på vart du tar ditt banklån så varierar summan du får. Ett helt bostadslån eller en tusenlapp för en romantisk middag med din kära? Det är helt upp till dig.

HUR GÅR JAG TILLVÄGA?

När du bestämt dig för att göra ett smidigt lån så börjar du med att ansöka hos den valda banken. De kommer se till så att din ålder uppfylls, din inkomst ser bra ut och sedan göra en snabb kreditundersökning. Även om du har betalningsanmärkningar betyder det inte att du blir utan pengar, det avgör den bank du valt. Kom ihåg att du alltid kan använda dig av en Borgensman.

Du själv kan begära avbetalningsperioden. Om det exempelvis bara är två veckor kvar till lön - så kan du sätta den på två veckor. Det är fördelaktigt att betala så fort som möjligt, för att hålla räntan så låg som möjligt.

Så dessa följande steg tar du för att begära lånesumma:

VAD HÄNDER OM JAG INTE KAN BETALA TILLBAKA I TID?

Du kan lätt förlänga din återbetalningsperiod om det skulle behövas. Eftersom banklån via internet är så pass smidigt, så finns det en flexibilitet från bankens sida.

Om du däremot skulle strunta i att återbetala helt, så kommer samma åtgärder som med vilken bank som helst tas. Du kommer att få en betalningsanmärkning och kanske kronofogden efter dig. Att skriva avtal med internetbanker är smidigt men inte mindre bindande eller seriöst. Det bygger på ömsesidigt förtroende. Att ta ett banklån är ett enkelt privilegium som de flesta kan utnyttja. Det är en räddare i nöden - som endast ber som återbetalning med ränta. Inget krångel.

VILKA TYPER AV LÅN FINNS DET?

På internet finns det fem olika typer av lån att ta, här är en kort sammanfattning:

Många av de olika typerna tenderar att likna varandra och kan ibland vara synonyma.

FINNS DET NACKDELAR MED ATT TA LÅN?

Det råder en missuppfattning kring lån och inte minst runt internetbaserade banksidor. Många anser att det är folk som saknar inkomst helt, missköter sig, eller är slösaktiga som vänder sig dit. Men det är långt i från sanningen. Att ta banklån via internet är till för alla som behöver lite hjälp på vägen för att nå sina mål. Det är ingen välgörenhet, inget fuffens och ingen riskfylld handling. Det är säkert och tryggt.

Se lånesumman via internet som en säkerhetslina som du betalar tillbaka med. Det är dina framtida pengar som du spenderar och betalar tillbaka med ränta. Du gör rätt för dig när du tar ett lån för att överleva vardagen. Hellre en trygg, snabb och enkel lånesumma - än en utebliven hyra eller räkning eller tråkig semester.

Så kom igång idag!