Ansök om lån online

Att ansöka om lån online är såväl enkelt som smidigt och du kan låna till vad du vill när du ansöker på webben. Kanske behöver du en ny bil, kanske är det ett huslån som är intressant eller kanske behöver du bara ett snabblån för att få månaden att gå ihop?

Majoriteten av alla kreditgivare har ett formulär på sin hemsida som du kan fylla i och skicka in precis när det passar dig och det tar bara några minuter att fylla i den. Genom att ansöka online får du en bra överblick över din förväntade belåning eftersom du alltid kan se hur stor månadskostnaden beräknas bli innan du skickar in din ansökan. Hos en del långivare räcker det med att fylla i formuläret och klicka på skicka in för att onlineansökan ska nå långivaren medan andra kreditinstitut kräver att du även verifierar dig med bankID.

Önskat lånebelopp

Det första som du behöver fylla i är hur stort lånebelopp som du önskar låna. Summan som du faktiskt erbjuds kan variera beroende på vilken typ av lån det är du ansöker om. Ett sms-lån kan låta dig låna så lite som 1.000 kr medan billån och privatlån kan gå uppåt 100.000 kr och mer än så.

Önskad avbetalningstid

Om du vet hur snabbt du vill eller kan betala av på så är det bara för dig att fylla i antal månader som du vill ha på dig att betala av. Om du däremot inte vet så kan du själv testa olika betalningsperioder när du fyller i onlineansökan och du kan då se hur stor den uppskattade månadskostnaden blir för de olika alternativen.

Syftet med lånet

En del kreditinstitut vill veta vad du tänker använda pengarna till medan andra inte har något större intresse av detta. Du kan därmed behöva ange vad pengarna är tänkta att gå till, exempelvis om du tänker samla dina kredit på ett enda ställe för att få ned räntekostnaden, om du tänker köpa bil eller om det är någon annan typ av konsumtionslån som du söker om.

Antal sökande

Vissa kreditinstitut vill även veta hur många som söker om krediten redan i första stadiet. Generellt sett kan det sägas att om ni är två sökande så är det lättare att få det beviljat än om du söker själv, av den enkla anledning att ni då är två personer att bidra till avbetalningen.

Kreditprövning

Enligt svenska lag måste en kreditprövning alltid göras så teoretiskt sett bör det inte vara möjligt att skicka begäran om en kredit utan att en kreditprövning görs. Loppet är dock inte kört om du har betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet av annan ledning eftersom det är helt och hållet upp till kreditinstitutet om de ändå väljer att ge dig pengar eller inte.

Läs alltid villkoren

Givetvis bör du alltid läsa igenom lånevillkoren innan du frågar om du kan få det beviljat av ett visst kreditinstitut och detta gäller oavsett om bolaget är litet och okänt eller stort och etablerat. Faktum är att du vanligen inte kan skicka in en låneansökan utan att första ha godkänt villkoren men det är alltså av vikt att du faktiskt läser dem så att du vet vilka krav som ställs.